Her finder du de mest stillede spørgsmål til mobil og mobilt bredbånd. Finder du ikke den nødvendige hjælp er du altid velkommen til at kontakte os.
Ja, det kan du. Når du opretter dig som kunde ved Vios Mobil, angiver du, at du ønsker at beholde dit nummer.
Du modtager en e-mail fra os med nummerflytningsdatoen, når din nuværende udbyder har godkendt nummerflytningen. Det er meget vigtigt, at du ikke opsiger dit nummer hos din nuværende teleudbyder. Det klarer vi for dig.
Din nuværende teleudbyder kan i nogle tilfælde kræve en fuldmagt for at lave en nummer flytning. Dette er ofte gælde for erhverskunder.
Du kan hente og udfylde fuldmagten her: FULDMAGT
Fuldmagten skal sendes retur til Vios Mobil på mail: [email protected]
Som kunde hos Vios Mobil har vi kun én slags simkort som fungere som en alt-i-én løsning. Du får et simkort, hvor der både er mini, micro og nanostørrelse i, samt adgang til både 2G- og 4G-netværket.
Din telefon kan bede dig om at indtaste en "begrænsningskode" eller viser en besked der siger "ugyldig simkort". Det vil betyde at din telefon er simlåst til dit tidligere teleselskab. Hvis dette sker, skal du henvende dig til dit foregående selskab og få oplyst låsekoden. Vios Mobil kan ikke få oplyst koden.
Har du en iPhone, skal du huske at tislutte den til iTunes og synkronisere. Du skal sætte dit simkort i før du gør dette. Er din iPhone stadig låst efter synkroniseringen, skal den gendannes.
Dit simkortnummer er meget vigtigt for, at du kan få lov til at beholde dit telefonnummer. Da det kan være svært at finde, har vi lavet en hjælpeguide over forskellige metoder for at finde det. En huske regel er, at nummeret er på 10-20 cifre og altid starter med cifrene: 8945.
Din simkort er sikret med en PIN-kode, for at sikre mod misbrug.
Denne PIN-kode skal indtastes hver gang din telefon har været slukket. Din PIN-kode vil være angivet i det brev, der følger med simkortet. PIN-koden kan findes på selvbetjeningen "Mit ViosMobil", hvis du skulle glemme den.
Indtaster du din PIN-kode forkert 3 gange, bliver dit simkort låst og du skal indtaste din PUK-kode.
PUK-koden kan findes i dit velkomstbrev eller på selvbetjeningen "Mit ViosMobil".
Efter du har indtastet din PUK-kode, bliver du bedt om at indtaste en ny PIN-kode. Det er vigtigt, det er en helt ny PIN-kode. Indtaster du PUK-kode forkert 10 gange, vil simkortet blive gjort inaktivt. Sker dette, skal du kontakte kundeservice.
Med automatisk optankning kan du opsætte betalingen på 2 forskellige måder:
Hvis du kun ønsker at indbetale det, der er behov for, er det løsningen for dig. Beløbet, der hæves på det tilmeldte betalingskort, tilpasses, så der står så lidt som muligt på din mobilsaldo. Systemet tager højde for de penge, der står i forvejen på din mobilsaldo, når der betales for abonnement eller ekstra forbrug på dit nummer. På den måde er det kun det beløb, der er behov for at dække betalingen, der vil blive trækket fra dit tilmeldte betalingskort. Mindstebeløbet, der kan indbetales, er 19 kr. og overskydende beløb vil blive sat på din mobilsaldo til fremtidige betalinger.
Eksempel:
Hvis du ikke foretrækker månedlige betalinger eller små træk fra dit betalingskort, er dette løsningen for dig. Du vælger selv, hvilket beløb, der fast skal trækkes fra dit tilmeldte betalingskort, når din mobilsaldo rammer 0 kr. Vi anbefaler, at der vælges den pris abonnementet koster til det automatiske optankningsbeløb. Skifter du dit abonnement, så husk at ændre optankningsbeløbet til den nye pakkepris.
Eksempel:
Du skal ikke bekymre dig om en negativ mobilsaldo, når du er tilmeldt automatisk optankning. Når der mangler penge på din mobilsaldo, bliver pengene automatisk trukket på dit betalingskort.
Du kan selv indstille det ønskede optankningsbeløb som der automatisk bliver trukket, når din saldo når ned på 0 kr.
Får du et nyt betalingskort, er det vigtigt du logger ind på selvbetjeningen "Mit ViosMobil" og tilmelder dit nye betalingskort under fanen "Tilmeld betalingskort og ændre optankning".
Vi sender en kvittering på mail for hver optakning. Du kan også finde dine kvitteringer på selvbetjeningen "Mit ViosMobil".
Hvis du vælger manuel optankning, skal du selv huske at tanke op, når din mobilsaldo nærmer sig 0 kr. Når din mobilsaldo kommer under 50 kr., vil du modtage en mail og sms fra os. Hvis din mobilsaldo rammer 0 kr., vil der blive spærret for udgående forbrug, indtil der bliver tanket op og din mobilsaldo kommer over 0 kr. Hvis din mobilsaldo er på 0 kr. i mere end 5 dage, vil der blive spærret for både udgående og indgående trafik.
Når din mobilslado har været i minus i ydereligere 10 dage sendes sagen til inkasse og der pålægges et inkasse gebyr på 100 kr. Inkasso selskabet har derudover ret til at opkræve gebyr for deres indsats. Ved fremsendelse til inkassop opsiges nummeret samtidigt.
Alle abonnementer fra Vios Mobil kan anvendes i både Danmark og 37 lande i Europa uden koster ekstra, da de kommer med en mængde af udenlandstelefoni.
Har du opbrugt dit abonnements forbrug, er der følgende priser, både i Danmark og EU.
Opkald, SMS og MMS fra Danmark og til et udenlandsk nummer (både EU og resten af verdenen) takseres efter forbrug og land - det følger ikke med i abonnementet.
Hvis du er udenfor EU eller skal bruge din telefoni til et udelnadsk nummer, bliver det også takseret efter forbrug og land.
Rejsetips
For at blive kunde hos Vios Mobil, skal du have en dansk bopæl samt CPR-nummer. Du må max. anvende dit vios Mobil abonnement i EU i halvdelen af den tid, du har det. Har du abonnementet i 80 dage, må du højst anvende det i EU i 40 dage. Hvis denne regel overskrides, bliver dit abonnement lukket uden varsel.
Når du er kunde hos Vios Mobil, har du stadig mulighed for at anvende dit telefoni i 37 EU lande uden ekstra betalinger, da der følger udenlandsforbrug med i alle abonnementer.
Se listen over de netværk vi bruger i udlandet HER>>
Det kan du godt, men du vil blive takseret efter følgende vilkår.
Zone | Land | Opkald | SMS | MMS |
1 - GRØN | EU, Island, Liechtenstein, Schweiz, Norge, Storbritanien & Færøerne |
1,76 kr. |
0,55 kr. | 3 kr. |
2 - ORANGE | Albanien, Armenien, Hviderusland, Nordmakedonien, Rusland, Serbien, Tyrkiet & Ukraine | 5,25 kr. | 4 kr. | 3 kr. |
3 - BLÅ | Canada & USA | 4,38 kr. | 4 kr. | 3 kr. |
4 - GUL | Andorra, Australien, Grønland, Hong Kong, Indien, Japan, Kina, Macau, Malaysia, New Zealand, Singapore, Sydkorea, Taiwan | 9,38 kr. | 4 kr. | 3 kr. |
5 - GRÅ | Resten af verden | 16,38 kr. | 4 kr. | 3 kr. |
Du kan tyverispærre dit simkort selvbetjeningen "Mit ViosMobil", hvis din telefon er blevet stjålet.
Via selvtjeningssiden skal du huske at bestille et nyt simkort, så du kan bruge dit telefonnummer igen. Du modtager herefter et nyt simkort med samme nummer.
Ønsker du ikke længere at bruge dit mobilnummer, skal du kontakte kundeservice og opsige nummeret.
Ønsker du at opsige dit nummer, skal du sende en e-mail eller et brev til kundeservice. Der er ingen opsigelsesvarsel. Når vi har modtaget din henvendelse, vil du modtage en bekræftelse på, at din opsigelse er modtaget og udført. Hvis du ikke modtager en bekræftelse, skal du snarest kontakt kundeservice.
Hvis du ikke bruger dit nummer mere, er det vigtigt at du husker at opsige, da pakken vil blive trukket til hver d.1 i måneden uanset saldo på din mobilkonto.
Du vil modtage en opgørelse 30-40 dage efter opsigelsen er registreret. 30-40 dage efter opsigelsen er registreret, vil kontoen blive endelig opgjort. Efter indhentning af bankoplysninger fra kunden, vil restsaldoen blive fratrukket opgørelsesgebyret på 50 kr. og overføres til kundens konto. Restsaldoen vil være til rådighed imellem en til syv dage efter overførelsen afhængig af banken der overføres til, weekend og helligdage.
Der er ingen binding hos Vios Mobil. Vi vil kun have kunder, der har lyst til at være hos os.
Når du som kunde har samlet alle dine telefonnumre under et login ved Vios Mobil, skal man vælge hvem der skal være mobilchef. Mobilchefen er den person, der vil komme til at administere alle mobilabonnementerne på "Mit ViosMobil" selvbetjeningen, når personen logger ind. Du kan både ændre pakker, tilføje services og se forbrug m.m. Skal der tilføjes flere numre på samme login, kan man fra "Mit ViosMobil" selvbetjeningen tilføje flere medlemmer.
Du har mulighed for at overdrage dit telefonnummer til en anden som kunde hos Vios Mobil.
Både du og den nye indehaver skal udfylde denne fuldsmagtsblanket og sende dne ind til Vios Mobil.
Den nye ejer vil overtage nummeret og alle services, når overdragelsen er blevet godkendt. Man skal være over 18 år og have fast bopæl i Danmark for at være kunde hos Vios Mobil.
du ikke sende sms'er, er det muligt, at din beskedcentral ikke er indtastet korrekt. Normalvis registreres den automatisk med indsættelse af simkortet, men det er muligt der kan være sket noget, der betyder at det står forkert.
For at finde din beskedcentral, skal du kigge i din telefonmanual, også indtaster du blot følgende nummer: +4528187000
Husk at skrive hele nummeret, som det er angivet ovenfor.
Når du er kunde hos Vios Mobil, har du adgang til en række mobiltjenester, der bliver trukket fra din mobilkonto. Nogle eksemplter på anvendelsesområder for mobilbetaling er togbilletter, biografbilletter, parkeringsbillet, magasiner, internetkøb og meget mere.
Hvis du ønsker, at man ikke skal kunne bruge denne funktion, kan man afmelde tjeneste inde på selvbetjeningen "Mit ViosMobil". Det anbefales at slå funktionen fra, hvis børn har adgang til telefonen.
Hvis du ønsker at klage over en indholdstakseret tjeneste, skal du tage fat i udbyderen af tjenesten, som blev oplyst, da man købte den.
Her kan du finde en liste med kontaktinfo på de firmaer, som står bag de mest anvendte betalingstjenester: Indholdsudbydere - 4T
Én SMS fylder 160 tegn. Man vil blive takseret for 2 eller flere, hvis man skriver over 160 tegn, alt efter hvor mange tegn SMS'en fylder.
SMS'er over 160 tegn kan blive konveretet om til MMS'er. Dette vil ofte ske, når du anvender humørikoner/emojis.
Hvis du sender en SMS/MMS til et udenlandsk nummer, skal du huske landekoden. Prisen, du betaler for SMS/MMS'en, afhænger af, hvor mange tegn den fylder. Du bliver takseret for en SMS for hver 160 tegn der bliver sendt. Hvis du sender en SMS, som indeholder 190 tegn, vil du blive takseret for 2 SMS'er.
SMS'er, der er længere end 480 tegn, bliver konverteret til MMS'er.
Du vil modtage en besked på SMS når du har opbrugt 80% af din datapakke, samt når al din data er oprugt. Hvis du opholder dig udenfor Danmark, modtager du kun en SMS når alt er opbrugt. Når al din data er opbrugt, vil der komme en stopside frem på din skærm, hvor du har følgende 2 valgmuligheder:
Du vil modtage en besked på SMS når du har opbrugt 80% af din taletid, samt når al din data er oprugt. Hvis du opholder dig udenfor Danmark, modtager du kun en SMS når al din taletid er opbrugt. Efterfølgende vil din taletid blive forbrugsafregnet til 48 øre/min. i Danmark og EU.
Her finder du en billedguide som viser, hvordan MMS indstilinger manuelt skal opsættes på iOS.
Husk at slå Wi-FI fra og aktivere mobildata, samt genstarte din telefon når opsætningen er fuldført.
1. Vælg "Mobilnetværk"
2. Vælg "Mobildata netværk"
3. Indtast disse oplysninger i felterne. Afslut med at genstarte telefonen.
Tringuide til opsætning af internet og MMS:
1. Åben "Indstillinger"
2. Vælg "Mobilnetværk"
3. Vælg "Mobildata netværk"
Feltet med "Mobildata/Internet"
Skriv følgende under punktet:
APN: websp
Feltet med "MMS"
Skriv følgende under punkterne:
APN: mmssp
MMSC: http://mms.telia.dk
MMS-proxy: 193.209.134.131:8080
4. Sluk og tænd for din telefon
5. Tjek at telefonen kan gå på internettet uden Wi-Fi
6. Send en MMS til dig selv
Virker det ikke, så skal du gå tilbage til oversigten under "Mobilnetværk" og vælg "Nulstil netværksindstillinger". Når den er færdig skal du slukke og tænde din iPhone/iPad og starte forfra med tringuiden.
Her finder du en billedguide som viser, hvordan MMS indstilinger manuelt skal opsættes på Android.
Husk at slå Wi-FI fra og aktivere mobildata, samt genstarte din telefon når opsætningen er fuldført.
1. Gå ind i indstillinger og find "Mobile Netværk". Vælg "Adgangspunktnavne".
2. Gå ind i hver APN enkeltvis og slet dem. Derefter skal der oprettes nye på "Tilføj".
3. Opret færst en internet APN
4. Følg de andre led. Husk at gemme, ved at bruge de 3 prikker øverst i højre hjørne.
5. Så skal der oprettes en MMS APN ved at vælge "Tilføj".
6. Indtast de værdier som der står i felterne.
7. Husk at gemme på de 3 prikker overst i højre hjørne.
8. Nu skal der være følgende APN'er. Genstart telefonen, slå Wi-Fi fra, tjek at mobildata er aktiveret, og send en MMS til dig selv.
Manuel opsætningsguide til Android:
1. Åben "Hovedmenuen"
2. Vælg "Indstillinger"
3. Vælg "Trådløs og Netværk"
4. Vælg "Mobilnetværk"
5. Vælg "Navne på adgangspunkt"
6. Slet de forud indstillet ANP'er - både den til Internet og MMS (nulstil til standard)
7. Tryk på menu-knappen og vælg "Ny APN"
8. I felterne skrives der under:
Navn: Internet
APN: websp
APN-Type: default
9. Tryk på menu-knappen og vælg "Gem"
10. Tryk på menu-knappen og vælg "Ny APN"
11. I felterne skrives der under:
Navn: MMS
APN: mmssp
MMSC: http://mms.telia.dk
MMS-Proxy: 193.209.134.131
MMS Port: 8080
Godkendelsestype: ingen
APN-type: mms
APN-Protokol: iPv4
MVNO type (Mobil, virtual netværksoperatørtype): ingen
MVNO værdi (Mobil, virtual netværksoperatørværdi): 23820x
12. Tryk på menu-knappen og vælg "Gem"
13. Sluk og tænd for din telefon
14. Tjek at du kan gå på internettet uden Wi-Fi
15. Send en MMS til dig selv
Via selvbetjeningen "Mit ViosMobil" skal din telefonsvarer tilmeldes eller afmeldes. Dette koster ikke noget. Du betaler almindelig minutakst eller taletid fra dit abonnement, når du modtager et opkald som går på telefonsvarer. Du bliver taksteret til den gældende udlandspris, når du modtager et opkald fra udlandet som går på din telefonsvarer.
Nummeret til din telefonsvarer er: 28 18 40 00.
Under viderestilling på din telefon, kan du ændre svartid på din telefonsvarer.
Siden lukning af 3G netværket, kan man ikke benytte sig af tastevalg på telefonen til det længere.
Det anbefales, at man vægler en personlig kode til sin telefonsvarer. Dette sikrer mod, at telefonsvareren ikke bliver hacket og dermed aflyttes af andre.
For at oprette en personlig kode til telefonsvaren, skal du ringe telefonsvaren op og følge vejledningen.
Man skal derudover aktivere koden således, at den skal indtastes, hver gang man vil aflytte sin telefonsvarer, også når man ringer fra sin egen mobil. Vios Mobil yder en ekstra sikkerhed, hvilket betyder, at hvis man indtaster koden forkert tre gange, bliver telefonsvaren automatisk spærret.
Hvis du gerne vil have din telefonsvarer viderestillet, koster det 48 øre/min.
I din telefon under viderestilling, kan du aktivere og deaktivere telefonsvaren. Skal du have viderestillet til et andet nummer end telefonsvaren, kan du ændre det herinde.
Man kan ikke længere benytte tastevalg på telefonen til at konfigure viderestillingen, siden lukningen af 3G netværket.
Hvis du skal til udlandet, er det en god idé at huske at deaktivere viderestillingen, for at undgå højere regninger.
Hvis du gerne vil afmeldes telefonsvareren helt, skal du afmelde den inde på selvbetjeningen "Mit ViosMobil".
Voice over LTE (VoLTE) er tale/opkald over 4G. Normalvis foregår alle opkald over 2G netværket, men med VoLTE, kan man flyyte forbindelsen, så man foretager opkald over 4G netværket.
Der er mange fordele ved at anvende 4G netværket til at snakke i telefon med. Den meste betydsningsfulde er opkaldkvaliteten. 4G netværket har nemlig en særdeles bedre opkaldkvalitet end 2G og 3G netværket, da der kan blive overføret mere data. Med VoLTE får du en opkaldslydkvalitet i HD, og derfor også markant bedre. Det vil sige mindre baggrundsstøj og bedre stemmegengivelse.
En anden fordel er opkaldshastigheden. Opkaldshastigheden er noget hurtigere når du anvender VolTE. Når du foretager et opkald, tager det kun omkring et sekund at oprette forbindelse til den anden telefon, hvis bege telefoner bruger VoLTE. Dette kan tage 10 sekunder eller mere på 2G netværket.
Fordi 4G netværket er ved at være så udebredt, vil man oftere opleve områder, hvor der er dårlig eller slet ingen 2G dækning. Førhen blev 4G netværket udelukkende anvendt til data, men med opkald over 4G netværket, bliver det muligt at tale i telefon i områder, hvor der ikke er 2G dækning. VoLTE vil derfor også bidrage til, at du har en bedre mobildækning.
Når du bruger VoLTE vil du også kunne surfe hurtigere på internettet, mens du snakker i din telefon. Normalvis, når man modtager et opkald, vil din telefon gå tiblage til 2G netværket. Når du bruger VoLTE, vil du forblive på 4G netværket med en højere hastighed.
VoLTE 4G-tale kan kun anvendes til andre, der også har VoLTE 4G-tale.
For at din telefon kan anvende VoLTE 4G-tale, skal din telefon være købt til det nordiske marked. Hvis din telefon er købt i f.eks. Tyskland, virker VoLTE ikke.
Se listen med kompatible mobiltelefoner HER >>>
Det er en gratis service.
Nej, VoLTE 4G-tale virker kun i Danmark. Det forventes at lanceres til brug i udlandet i Q3 2020.
Opkaldet vil blive konverteret om til et almindeligt 2G-tale og takseres ekstra som normalt.
Ja, modtager skal også benytte VoLTE 4G tale. Det forventes at kunne bruges til andre modtagere i Q2 2020.
Hvis modtager ikke benytter VoLTE 4G tale, vil opkaldet blive konverteret til et almindeligt 2G-opkald.
Hvis du starter et opkald over WiFi, vil du kunne bevæge du ud i et VoLTE/4G netværk og fortsætte din samtale. Det samme hvis du starter dit opkald over VoLTE og kommer ind til dit Wi-Fi område.
Ja det kan man godt.
På Android telefoner vises et lille VoLTE 4G-tale opkalds ikon i toppen af telefonen.
Du er altid velkommen til at skrive, ringe eller besøge os i butikken. Vi glæder os til at hjælpe